تاثیر تغییرات اقلیمی بر صنعت قهوه

بزرگترین مشکلاتی که انسان‌ها در قرن معاصر با آن درگیر هستند، پیامدهای حاصل از تغییرات اقلیمی هستند و از جمله‌ی این پیامد‌ها افزایش دمای کرۀ‌زمین، کاهش بارندگی‌ها، آتش سوزی جنگل‌ها، سیل‌ها و طوفان‌ها هستند که هر روزه احتمال خطر آنها افزایش می‌یابد.

افزایش دمای کرۀ زمین باعث می‌شود که تا چند دهۀ آینده تولید دانه‌های عربیکا با چالش‌های زیادی رو به رو شود، چرا که دانه‌های عربیکا نیاز به آب و هوای سردتری نسبت به دانه‌های روبوستا دارند. کمبود بارش‌ها و خشکسالی‌هایی که بیشتر کشور‌ها درگیر آن شده‌اند، یکی از پیامد‌های تغییرات اقلیمی است که می‌تواند روی مزارع قهوه و کیفیت دانه‌های قهوه نیز اثرگذار باشد.

افزایش دمای کره‌ی زمین تنها به گرم شدن دمای جوی منجر نمی‌شود، بلکه فجایع عظیمی را می‌تواند به دنبال داشته باشد. مثلا می‌تواند باعث دستخوش تغییر شدن میزان رطوبت و سایر آلاینده های درون جوی شود. گونه‌های حشرات را دستخوش تغییر کند و همچنین باعث پیدایش و جهش انواع گونه های میکروبی، آفات و ویروس‌های درگیر کنندۀ انسان‌ها و گیاهان شود.

 پژوهش محققان دانشکدۀ محیط زیست دانشگاه “ورمونت” بیان کنندۀ اثرات گرمای زمین و تغییرات اقلیمی بر تولید قهوه است که مطلب زیر برگرفته از این پژوهش است. (ترجمۀ مطلب برگرفته از سایت زیست آنلاین)

به گزارش زیست آنلاین، تولید قهوه ممکن است به دلیل گرمایش جهانی کاهش یابد. تغییرات اقلیمی منجر به از بین رفتن گونه‌های زنبورهای گرده افشان قهوه می‌شود و مزارع کشت قهوه را در آمریکای لاتین، آسیا و آفریقا کاهش می‌دهد.

تاثیر تغییرات اقلیمی بر صنعت قهوه

تصویر بالا، شکوفه‌های قهوه و زنبوری که به گرده افشانی کمک بسزایی می‌کند را نشان می‌دهد.

 

محققان اعلام کرده‌اند براساس مدل‌های کامپیوتری؛ گرم شدن کره زمین ممکن است تا سال ۲۰۵۰ تا ۸۸ درصد از مزارع کشت قهوه در آمریکای لاتین بکاهد که از این میان، کشورهای نیکاراگوئه، ونزوئلا و هندوراس شاهد بیشترین ضرر خواهند بود.

علاوه بر تاثیر آن بر آمریکای لاتین که از بزرگترین مناطق تولید قهوه در جهان است، پیش‌بینی می‌شود که تغییرات آب و هوایی در مناطق رو به رشد از لحاظ تولید قهوه در آفریقا و آسیا نیز تاثیر بگذارد.

این بدان معنی است که قهوه می‌تواند به مراتب کمتر در دسترس و گرانتر باشد. همچنین می‌تواند معیشت افرادی را که وابسته به صنعت قهوه هستند، دستخوش تغییر کند.

حدود ۲۵ میلیون کشاورز در ۶۰ کشور در سراسر جهان قهوه تولید می‌کنند و هر کشاورز حدود ۱۰۰ نفر را دارد که در تولید دخیل هستند.

“تیلور ریکتس”، مدیر موسسه محیط زیست “گاند” در دانشگاه “ورمونت” گفت: این مسئله بیش از بحث راجع به یک اسپرسوی خوب در نیویورک یا پاریس، در مورد چیزی است که باعث می‌شود زندگی میلیون‌ها نفری که همین الان هم جزو قشر آسیب پذیر محسوب می‌شوند، بیش از پیش تحت تاثیر قرار بگیرد.

تاثیر تغییرات اقلیمی بر صنعت قهوه

تاثیر روی زنبورهای گرده افشان قهوه

مدل‌های کامپیوتری همچنین اشاره می‌کنند که بالا رفتن درجه حرارت زمین، چندین گونه از زنبورهای گرده افشان قهوه را از بین می‌برد.

اگرچه قهوه ممکن است خودش گرده افشانی کند و بدون کمک حیوانات به بار نشیند، اما کارشناسان می‌گویند که تولید انبوه نیاز به چیزی دارد که گرده‌ها را پخش کند. قهوه‌ها در صورتی که این گونه گرده افشانی شوند، محصول بزرگتر و سنگین‌تری خواهند داشت.

“ریکتس” گفت: دو سوم کالاهای ارزشمند بر روی زمین به زنبورها و گرده افشان‌های دیگر برای تولید خوب وابسته است. گرده افشان‌ها قهرمانان ضروری و خاموش سیستم غذای جهانی ما هستند.

تاثیر تغییرات اقلیمی بر صنعت قهوه

استراتژی کاهش تاثیر منفی تغییر اقلیم روی کشاورزان قهوه

نگهداری زیستگاه‌های زنبورهای وحشی در مناطق کشت قهوه، پرورش قهوه در سایه درختان برای فراهم کردن زیستگاه‌هایی که گرده افشانی تسهیل و دانه‌ها خنک شوند و کشت نوع دیگری از محصولات، استراتژی‌هایی است که می‌تواند به کاهش تاثیرات منفی تغییرات آب و هوایی روی قهوه‌کاران کمک کند.

به گزارش ایسنا، محققان در پژوهش خود که در مجموعه مقالات آکادمی ملی آمریکا منتشر شده، نوشتند: تغییرات اقلیمی باعث تغییر در توزیع قهوه و کاهش جمعیت زنبورهای وحشی و در نتیجه کاهش تولید قهوه خواهد شد. نتایج ما نیاز به استراتژی‌های مدیریت پاسخگو برای گرده افشانی زنبورها، مناسب بودن قهوه و اثرات متقابل بالقوه را برجسته می‌کند.

تاثیر تغییرات اقلیمی بر صنعت قهوه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up